Historia

Uusi Laulu Kaduilta kulkee kaduilla, toreilla, hoitolaitoksissa ja seurakunnissa julistaen todistusten ja laulujen kautta armon evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta.

Ryhmän voidaan sanoa saaneen alkunsa vuonna 1987, jolloin ryhmän perustajaa Jouko Heikkistä, Kemin Jokkea, pyydettiin pitämään kokousta kadunmiehille. Jokke antoi vapaat kädet lehteen laitettavan ilmoituksen suhteen, ja niinpä ilmoituksessa luki ”Kemin Jokke ja Uusi Laulu Kaduilta”. Tästä alkoi ryhmän yhteinen taival, joka on johtanut heitä seurakunnista aina vankiloihin asti ympäri Suomea, Ruotsia ja Norjaa.

Pian ryhmä alkoi haaveilla omasta äänitteestä. Suurena kysymyksenä oli, mistä saada studio ja myös rukous äänitteiden jakamisesta kiiri korkeuksiin. Ei mennyt kauaakaan, kun Jokke kuuli Studio 777:stä. Hän otti yhteyttä studiolle, ja puhelun tuloksena ovi äänityksiin aukesi. ULK:n ensimmäinen äänite Ristin Rakkaudella ilmestyi vuonna 1988.

Uusi Laulu Kaduilta -ryhmä on alusta alkaen kulkenut ristikeskeistä linjaa, joka näkyy myös äänitteiden Risti -alkuisissa nimissäkin. Ryhmän jäsenet ovat vaihtuneet vuosien saatossa. Kaiken kaikkiaan ULK:n historia on rakennettu noin 40 eri henkilön voimin.